KWB Centrum Vilvoorde

logo Vilvoorde

Bericht
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

    You have declined cookies. This decision can be reversed.

Koude ratatouille en zoetzure venkel met gegrilde tarbot

Benodigdheden voor 4 personen:

Voor de ratatouille:

  • ¼ courgette
  • ¼ aubergine
  • ¼ rode paprika
  • ¼ gele paprika
  • 1 kleine tomaat
  • ½ sjalot
  • ½ teentje look
  • 5 cl. Olijfolie
  • 4 blaadjes basilicum

Voor de venkel:

  • ¼ venkel
  • 5 cl. Water
  • ½ citroen
  • 25 gram fijne suiker
  • 1 kruidnagel
  • 1 jeneverbes

Voor de vis:

  • 150 gram tarbotfilet
  • 5 cl. Olijfolie
  • Peper en zout
  • 4 Plukjes van dille

Bereiding:

  • Snij de venkel in fijne blokjes en marineer hem in de rest van de ingrediënten.
  • Reinig de groenten voor de ratatouille en snijd ze in kleine blokjes.
  • Versnipper de sjalot en de look en stoof deze aan in de olijfolie.
  • Voeg de groenten toe en laat alles op een stil vuurtje gaar sudderen.
  • Na de gaartijd plaatsen we de ratatouille in de koelkast.
  • Verdeel de vis in vier of in acht stukken en haal hem door de olijfolie.
  • Kruid met peper en zout.
  • Laat een antikleefpan of een grillpan met de olijfolie goed warm worden.
  • Bak de vis kort aan, deze moet wel gaar zijn.

Presentatie:

  • Lepel de venkel in een glaasje.
  • Erop doen we de ratatouille en vervolgens leggen we de vis erop.
  • Werk af met een plukje dille.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.