KWB Centrum Vilvoorde

logo Vilvoorde

Bericht
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

    You have declined cookies. This decision can be reversed.

Tonijntartaar met soja en brandade van kabeljouw, aubergine en rode biet (hapje)

Benodigdheden voor 4 personen

Voor de brandade

  • 150 gram kabeljauwfilet
  • 50 cl. Visfumet (verkrijgbaar in potjes)
  • 150 gram aardappelen
  • 1 Eetlepel mayonaise op basis van olijfolie (bertoli)
  • Takje tijm, 1blaadje laurier
  • 2 Teentjes look
  • Peper en zout

Voor de tartaar

  • 100 gram rode tonijnfilet
  • 5 cl. Sojasaus
  • Snuifje zwarte peper
  • Voor de afwerking:
  • ½ rode biet (Rauw)
  • ½ aubergine
  • Inktvisinkt
  • 5 cl. Olijfolie
  • 4 takjes dille
  • 5 cl. Frituurolie
  • 4 Vellen keukenpapier

Bereiding

  • Pocheer de kabeljauw gaar in de visfumet met de aromaten
  • Kook de geschilde aardappelen gaar in hetzelfde kookvocht
  • Maak kleine blokjes van de aardappelen en meng met de kabeljauw en de mayonaise op basis van olijfolie. Zet dit in de koelkast.
  • Snijd voor de tartaar de tonijn in zeer fijne stukken en kruid met sojasaus en de zwarte peper. Zet dit eveneens in de koelkast.
  • Snij de schil van de aubergine in fijne reepjes.
  • Verwarm de frituurolie en bak hierin kort de reepjes aubergine.
  • Leg de reepjes aubergine op wat keukenpapier.
  • Snij van de rode biet 4 fijne schijfjes en frituur ze in dezelfde olie.
  • Leg de rode biet op wat keukenpapier.
  • Snij de aubergine in kleine stukken.
  • Kook de aubergine gaar in het kookvocht.
  • Haal de aubergine na een paar minuten uit het kookvocht.
  • Koel de aubergine af en mix met een beetje inktvisinkt.
  • Kook de rest van de rode biet in het kookvocht gedurende 20 minuten
  • Haal de rode biet uit het kookvocht, laat ze afkoelen en mix ze met een beetje olijfolie.

Presentatie

  • Doe de tartaar in het glaasje.
  • Plaats de brandade er boven op.
  • Werk af met de rode biet, de aubergine en de twee sausjes.
  • Garneer het geheel af met de takjes dille.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.