KWB Centrum Vilvoorde

logo Vilvoorde

Bericht
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

    You have declined cookies. This decision can be reversed.

Kreeft met kruidenboter

KreeftIngrediënten

  • 4 pers
  • bouillonblokjes
  • 2 kreeften
  • Parmezaan geraspt 4 el
  • 1 sjalot
  • 1 tl mosterd
  • Sap van ½ limoen
  • 15 cl Witte wijn
  • 150 gr boter
  • Tabasco
  • Mespunt paprikapoeder
  • 5 el Platte peterselie
  • Dragon
  • Gemengde sla
  • Snoeptomaatjes
  • stokbrood
  • Kruidenboter:

Bereiding kruidenboter

1. Snipper de sjalot fijn.

2. Pers een halve limoen.

3. Hak de dragonblaadjes fijn. Hak de blaadjes van de peterselie fijn.

4. Laat de wijn met de sjalotsnippers in een pannetje zachtjes inkoken tot praktisch alle vloeistof verdampt is. Laat afkoelen.

5. Vermeng de zachte boter met de gebakken sjalotsnippers en de gemalen kaas. Doe er de mosterd, de gehakte tuinkruiden en een mespunt paprikapoeder bij. Breng op smaak met limoensap en een paar druppels tabasco.

6. Rol de kruidenboter in aluminiumfolie. Laat opstijven in de koelkast.

 

Bereiding Kreeften

1. Breng de bouillon aan de kook

2. Steek de kreeften met de kop naar beneden in het kokende water zodat ze direct verdoofd zijn. Laat 5 min koken tot ze rood zijn. Voor een kreeft van ca 500 gr volstaan 5 min om het vlees sappig te houden, per 100 gr dat de kreeften zwaarder zijn wordt 1 min bijgeteld.

3. Haal de kreeft uit de kokende bouillon en laat uitlekken en afkoelen.

4. leg de kreeft volledig plat op een snijplank en neem een koksmes met scherpe punt. Achter de kop druk met de punt van het mes door de schaal en druk dan het mes plat tot aan de staart, meestal gaat dit in 1 beweging, dan draai de kreeft in de andere richting en snij de kop door. De grote scharen kan je met een kapmes inkappen of , met een notenkraker lichtjes breken en verder met de hand openen.

5. Verwijder het darmkanaal: het begint onderaan-achteraan de kreeft, volgt de rand, is een wit slijmig geheel dat los komt aan het einde van de ronde staart.

6. Vind de maag vooraan in de kop en verwijder.

7. haal het vlees uit de staart.

8. Haal dan het vlees uit de scharen: wring de schaar samen met de elleboog los van de kreeft, scheidt de schaar van de elleboog

9. Breek het kleinste deel van de schaar en trek de pees naar buiten. Leg de schaar op zijn gladde kant en hak met het keukenmes in de schaar en draai 90° zodat de schaal barst en haal het vlees in zijn geheel uit.

10. hak de scharnier van de elleboog, hak tussen de tandjes zodat van het kleinste stuk het vlees bloot ligt. Voor het andere stuk ga je te werk zoals bij de scharen. Laat het vlees zitten.

11. Schik alle stukjes vlees terug in het pantser.

12. Leg de halve kreeft op een bakplaat en dek het vlees af met de ijskoude boter.

13. Zet 5 tot 8 min onder de hete grill tot de kruidenboter mooi bruin gekleurd is en serveer meteen op een bord met wat sla en enkele snoeptomaatjes en een stukje stokbrood.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.