KWB Centrum Vilvoorde

logo Vilvoorde

Bericht
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

    You have declined cookies. This decision can be reversed.

Pompoensoep met courgettehartje

Ingrediënten

  • 200 g vruchtvlees van pompoen (vers of diepvries)
  • ¼  courgette
  • 1 ½  cm gember (vers)
  • ½  ui
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 eetl. zure room
  • ½  L groentebouillon (1 blokje opgelost in ½ L heet water)
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes.
  • Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.
  • Snipper de gember fijn.

Bereiding

  • Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui, het knoflook en de gember glazig.
  • Voeg de (diepgevroren) pompoenblokjes toe en overgiet met groentebouillon. Laat 15 min. koken.
  • Snij ondertussen de vierde courgette in fijne sliertjes met een dunschiller. Verhit ¼  eetl. olijfolie in een pan en bak de courgettesliertjes 2 min. Roer er de zure room onder en breng op smaak met peper en zout.
  • Mix de soep glad.

Afwerking

  • Verdeel de soep over 2 kommetjes en schik een nestje courgettesliertjes in elk kommetje.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.