KWB Centrum Vilvoorde

logo Vilvoorde

Bericht
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

    You have declined cookies. This decision can be reversed.

Preisoep met brie

2 personen

Bereidingstijd: minder dan 30 min

Ingrediënten

  • 250 g prei (in ringen of diepvries, Ringis)
  • 1/2 ui
  • 1 aardappelen
  • 1/2 L kippenbouillon (1 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • 75 g brie (of camembert)
  • 1/2 eetl. boter

Bereiding

  • Smelt 1/2 eetl. boter in een kookpot en voeg er de grofgehakte ui aan toe. Laat al roerend even stoven.
  • Voeg de preiringen toe (diepvries niet ontdooien) en de in blokjes gesneden aardappel. Laat al roerend even stoven. Overgiet met de hete kippenbouillon. Dek af en laat 20 min. doorkoken.
  • Snij de kaas in enkele stukken (indien de korst mooi wit is, moet u ze niet verwijderen) en laat ze de laatste 5 min. meekoken.
  • Mix de soep heel fijn. Leng ze indien nodig aan met wat water of melk.

Afwerking

  • Laat enkele fijngesneden gedroogde tomaten enkele minuten zwellen in de gemixte soep.
  • Huisgemaakte broodkorstjes: snij 2 sneden brood in dobbelsteentjes en laat ze goudbruin kleuren in een warme friteuse (180 °C). Indien u een meer uitgesproken smaak wenst, kan u het brood in een pan bakken in een gearomatiseerde olijfolie (bv. de marinade van gedroogde tomaten).
  • Snij enkele preiringen heel fijn en laat ze 1 à 2 min. stoven in een nootje boter. Voeg toe net voor het opdienen.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.