KWB Centrum Vilvoorde

logo Vilvoorde

Bericht
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

    You have declined cookies. This decision can be reversed.

Uiensoep op z'n Frans

Ingrediënten;

  • 2 uien
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 stokbrood
  • 1 eetlepel boter
  • ½  eetlepel bloem
  • ½  L kippenbouillon (1 blokjes opgelost in ½  L heet water)
  • ½  koffielepel gedroogd kruidentuiltje
  • peper en zout

Voorbereiding

  •  Snij de uien in fijne ringen.
  • Snij het stokbrood in sneetjes van 1,5 cm en verdeel er de geraspte kaas over.

Bereiding

  1. Smelt de boter in een grote kookpot en laat ze lichtbruin kleuren (laat ze niet aanbranden). Voeg de uiringen toe en laat 5 min. bakken.
  2. Bestrooi al roerend met de bloem en roer goed dooreen.
  3. Giet er de kippenbouillon over, roer alles goed dooreen en laat 5 à 10 min. koken. Kruid met het kruidentuiltje, peper en zout.
  4. Plaats de stukjes stokbrood op een bakplaat en zet 4 min. onder de grill zodat de kaas gegratineerd is.

 Afwerking

Serveer de soep zodra de broodjes klaar zijn.

Tip

Maak heerlijke parmezaankoekjes bij de soep:

  • Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel er wat geraspte parmezaan over.
  • Zet in een op 180°C voorverwarmde oven en laat de kaas smelten.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen. Breek in gelijke stukken.
  • U kan de koekjes ook in kleine hoopjes op de bakplaat smelten.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.