KWB Centrum Vilvoorde

logo Vilvoorde

Bericht
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

    You have declined cookies. This decision can be reversed.

Ingrediënten

  • ½ aubergine
  • ½ el bakboter
  • 1 blaadjes basilicum
  • ½ courgette
  • ½ gele paprika
  • ½ groene paprika
  • ½ l groentebouillon
  • 1 teentjes knoflook
  • Provençaalse kruiden
  • ½ rode paprika
  • 1 el tomatenpuree

Bereiding

  • Snijd de groenten allemaal en was ze nadien in een vergiet om te vermijden dat er nog aarde aan de groenten blijft kleven. Ik zou de groenten niet al te fijn snijden want anders heb je geen ratatouille effect. Ook weer niet te groot want dat is niet prettig in je mond. Snijd de groenten zeker niet dikker dan 2cm.
  • Laat de boter ‘zingen’, maar laat haar niet te bruin worden om een bruine kleur in de soep te vermijden. Kruid de groenten pas wanneer ze beginnen te ‘zweten’, zodat de kruiden er blijven aankleven.
  • Voeg eerst de tomatenpuree eraan toe zodat deze zich over alle groenten verdeelt en de soep een mooie rode kleur geeft. Als eerst de tomatenblokjes en de groentebouillon eraan toegevoegd worden, zou de tomatenpuree nog bolletjes in de soep kunnen vormen.
  • Neem zeker geen vlees- of kippenbouillon, maar wel een groentebouillon zodat de soep geen vleessmaak krijgt. Laat de soep gedurende ongeveer 15 minuten koken. Zet geen deksel op de kookpot. Met een deksel kan de soep niet inkoken.
  • Voeg verse basilicum toe. De basilicum moet er pas op het eind aan toegevoegd worden om zijn frisse groene kleur en zijn aroma te behouden. Serveer.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.