KWB Centrum Vilvoorde

logo Vilvoorde

Bericht
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

    You have declined cookies. This decision can be reversed.

Biersoep

biersoep2

Ingrediënten

  • 25 centiliter amberkleurig bier (bv.Palm).
  • 25 centiliter goede kippenbouillon.
  • 1 1/2 grote uien.
  • 40 gramgerookt spek.
  • 1/2 koffielepel griessuiker.
  • 2,5 centiliter room.
  • een snuifje muskaatnoot.
  • een klontje Solo.
  • 4 sneetjes getoast frans brood.
  • 50 gram gemalen Emmenthalkaas.
  • 1/2 eetlepel fijngehakte platte peterselie

Bereiding

  • Hak de ui fijn.
  • Laat de ui gedurende een 7-tal minuten zachtjes stoven in wat Solo in de soepketel.
  • Snijd ondertussen het spek in blokjes.
  • Voeg de spekblokjes toe aan de ui en laat nog 3 minuten zachtjes doorbakken.
  • Giet het bier en de kippenbouillon bij de ui en breng aan de kook.
  • Voeg de suiker, wat muskaatnoot en peper en zout toe.
  • Laat een half uurtje zachtjes garen zonder deksel.
  • Voeg de room toe en breng opnieuw aan de kook.
  • Verdeel de soep over de soepkommen.
  • Leg in elke kom 2 toastjes van frans brood.
  • Leg daar wat gemalen Emmenthal op.
  • Laat gratineren onder de grill tot de kaas gesmolten is en een kleurtje heeft gekregen.
  • Werk elk soepkommetje af met wat fijngehakte peterselie en serveer

 

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.