KWB Centrum Vilvoorde

logo Vilvoorde

Bericht
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

    You have declined cookies. This decision can be reversed.

Bananensoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 gram boter
  • 2 dikke soeplepels bloem (ongeveel 100 gram)
  • Anderhalve liter koud water
  • Een halve kilo verse tomaten
  • 2 middelrijpe bananen
  • 1 koffielepel curry
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • Scheutje room

Bereiding

  • Was de tomaten en snij ze in stukken.
  • Smelt de vetstof tot ze bruin wordt.
  • voeg de bloem toe en roer goed.
  • Leng aan met anderhalve liter koud water.
  • Doe de tomaten erbij.
  • Voeg de bouillon toe.
  • Kruid met curry.  Vermijd het gebruik van andere kruiden, ook geen zout of peper.
  • Laat 20 minuten koken.
  • Snij de bananen in schijfjes en doe ze vijf minuten voor het einde van de kooktijd bij de bereiding.
  • Pureer de soep.
  • Werk af met een scheutje room.

Deze soep kan zowel warm als koud gegeten worden.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.