KWB Centrum Vilvoorde

logo Vilvoorde

Bericht
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

    You have declined cookies. This decision can be reversed.

Spinazie-zurkelroomsoep met Passendale

000438566_001_frrk072410_300

Ingrediënten (2 personen)

  • 150 g bladspinazie (diepvries, Ringis)
  • ½ ui
  • 1 eetl. boter
  • 1 dl melk (of meer, naar smaak)
  • ½ eetl. kruidentuiltje (Topaz)
  • 50 g zurkel (bokaal)
  • teentje look
  • 1 dl room
  • 1 blokje tuinkruidenbouillon

Voor de kaashapjes

  • 50 g passendale-kaas
  • 1 ½ eetl. paneermeel
  • 1 eiwit
  • ¼ koffiel. paprikapoeder
  • 1 ½ eetl. zelfrijzende bloem
  • ½ eidooier
  • 5 sprietjes bieslook
  • nootmuskaat – peper – zout

Voorbereiding

  • Snij de knoflook en de ui in stukjes.
  • Hak het bieslook zeer fijn.
  • Rasp de kaas.
  • Klop het eiwit stijf.
  • Meng de geraspte kaas met de bloem, het paneermeel, paprikapoeder, nootmuskaat, peper en zout, het eigeel, het fijngehakte bieslook en het stijfgeklopte eiwit.

Bereiding (20 min.)

  • Bak de stukjes ui en de knoflook al roerend in de hete boter. Voeg de diepgevroren spinazie toe met het bouillonblokje, 3 ½ dl water en een ½ eetl. Kruidentuiltje.
  • Laat 15 min. Koken.
  • Maak ondertussen de kaashapjes. Verdeel de kaasmengeling met een koffielepel in hoopjes op een geboterde bakplaat. Laat 10 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200°C. tot de kaashapjes goudbruin zijn.
  • Voeg de zurkel en de room toe aan de soep. Mix en voeg naar smaak melk toe.
  • Laat de soep nog even goed warm worden.
  • Afwerking: Dien onmiddellijk op en schep in elk bord enkele kaashapjes.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.