KWB Centrum Vilvoorde

logo Vilvoorde

Bericht
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

    You have declined cookies. This decision can be reversed.

Koude tomatensoep met krab en koriander (hapje)

afbeelding1

Benodigdheden voor 4 personen

Voor de soep

  • 4 dikke rijpe tomaten
  • 2,5 cl. Witte-wijnazijn
  • 5cl. Olijfolie
  • 2 cl. Truffelolie
  • Pper en zout
  • 1 eetlepel suiker
  • Voor de krab:
  • 1 Eidooier
  • 1 limoen
  • 10 cl. Olijfolie
  • ¼ komkommer
  • 100 gram krabvlees
  • 4 stengels bieslook
  • 4 blaadjes munt
  • 4 takjes koriander
  • 1 eetlepel truffelolie
  • Peper en zout

Voor de paprikasaus

  • ¼ rode paprika
  • ⅓ eetlepel gehakte basilicum
  • ⅓ eetlepel gehakte bieslook
  • ⅓ eetlepel gehakte koriander
  • 10 cl. Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  • Doe al de ingrediënten voor de soep in een kookpot.
  • Mix dit allemaal tot een homogene massa en zeef dit.
  • Breng op smaak met peper en zout. Zit dit in de koelkast.
  • Maak een gebonden saus met de eidooier, het sap van een ½ limoen en de olijfolie.
  • Snij de komkommer in 2, haal de zaadlijsten eruit en snij in zeer fijne blokjes.
  • Vermeng het krabvlees met de saus, de komkommer en de gehakte kruiden.
  • Breng het geheel op smaak met de rest van de limoen, de truffelolie, peper en zout.
  • Doe al de ingrediënten voor de paprikasaus in pot en mix ze fijn.
  • Zeef dit geheel en kruid af met peper en zout.

Presentatie

  • Vul de bodem van een glas met de krab en duw goed aan.
  • Schep de soep erop en werk af met de paprikasaus.
  • Garneer het af met een paar blaadjes koriander.

 

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.