KWB Centrum Vilvoorde

logo Vilvoorde

Bericht
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

    You have declined cookies. This decision can be reversed.

Aspergeroomsoep

Voor 4 personenaspergeroomsoep_Small

 

Benodigheden

  • 500 gram asperges
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 1 teentje look
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 1,5 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels boter
  • 100 ml room
  • verse peterselie
  • peper en zout
  • croutons

Bereiding

Schil de asperges en maak ze klaar volgens het basisgerecht.

Ze mogen iets minder koken en liefst in een aspergebouillon, (Van de schillen en de uiteinden kan je een bouillon maken door ze gewoon een kwartiertje te koken en daarna te zeven.)

Haal de asperges uit het kookvocht en snij ze in kleine stukjes en hou de kopjes apart, het kookvocht hou je ook bij.

Smelt de boter en fruit hierin de stukjes ui en de asperges samen met een uitgeperst teentje look. Bestrooi nu met de bloem en maak er een glad geheel van. Giet er dan, onder voortdurend roerend, de aspergebouillon bij. (Zorg dat je ongeveel 1,5 liter bouillon hebt. Doe er het kippenbouillonblokje bij en laat een kwartiertje zachtjes koken. Goed mixen en eventueel bijkruiden met peper en zout.

Verdeel de bijgehouden kopjes asperges over de soepborden, doe er een scheutje room in, giet de soep hierover. Leg er een paar broodcroutons in en enkele plukjes peterselie.

Tip: Je kan deze soep nog verrijken door er een liaison aan toe te voegen.

Voor dit gerecht mengt men 2 eierdooiers met de room en een lepeltje soep, waarna men dit in de borden doet in plaats van de room.

Voorbereidingstijd: 30 minuten Kooktijd: 45 minuten

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.