KWB Centrum Vilvoorde

logo Vilvoorde

Bericht
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

    You have declined cookies. This decision can be reversed.

Kruidige erwtensoep

erwtensoepIngrediënten

  • 125g Spliterwten
  • 1 Dikke ui
  • 1 Klontje boter
  • 1 Stengel selder
  • 1 Stam prei
  • 1 Dikke aardappel
  • 50g Rookworst
  • 50g Chorizo
  • 60g Gerookt spek in sneetjes
  • 2 Laurierblaadjes
  • 1 Takje tijm
  • 1 Liter water
  • Peper
  • Zout

Bereiding

  • Doe de spliterwten in een vergiet en spoel onder stromend water. Pel de ui en snij hem in grove stukken.
  • Verhit een stoofpot of soepketel op een matig vuur en smelt er een klontje boter in.
  • Stoof de stukken ui in de boter en maak intussen de prei en de selder schoon. Verwijder het wortelstuk en het loof van de prei en de snelder. Snij de preistam overlangs in twee. Spoel alles grondig en snij de groenten in grove stukken en stoof ze mee. Voeg nu ook de spliterwten toe.
  • Schil de aardappel en snij hem in hapklare stukken. Doe ze in de pot.
  • Leg vervolgens de sneetjes gerookt spek in de pot. Voeg laurierblaadjes en tijm toe, én een snuifje zout.
  • Schenk water in de pot tot alle ingrediënten ruimschoots kopje onder doen. Plaats het deksel op de pot en laat de erwtensoep pruttelen op een matig vuur.
  • Vis de sneetjes spek uit de soep, en snij ze in fijne stukjes of reepjes. Hou deze opzij.
  • Verwijder de blaadjes laurier en tijm. Mix de erwtensoep glad met de staafmixer.
  • Snij de rookworst en chorizo in fijne plakjes en doe ze samen met het versneden spek in de soep.
  • Roer, proef en kruid de soep naar smaak met peper van de molen en zout.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.