KWB Centrum Vilvoorde

logo Vilvoorde

Bericht
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

    You have declined cookies. This decision can be reversed.

Soep van rode uien met rozemarijn en kaaskrokantjes

Ingrediëntenuiensoep

  • 20 g boter
  • 250 g rode uien
  • ½ tl bruine suiker
  • 1 takje rozemarijn fijngehakt
  • 50 ml rode port
  • ½ tl balsamicoazijn
  • ½ l runderbouillon
  • 1 laurierblad
  • 2 stukjes stokbrood
  • ½ tl kruidenboter
  • 100 g sterke geraspte kaas, type Comté

 

Bereiding

  1. Laat de boter smelten in een kookpan. Snij de uien in dunne ringen en fruit ze 15 min in de boter, tot ze mooi goudbruin bakken. Verwarm de oven voor op 200°C.
  1. Doe de bruine suiker en de rozemarijn bij de uien en laat op een hoog vuur 1 min bakken. Blus met porto en balsamicoazijn en laat nog ongeveer 15 min sudderen op een laag vuurtje. Giet er dan de bouillon bij, voeg het laurierblad toe en laat met deksel op de pan 30 min sudderen.
  1. Snij het stokbrood diagonaal in grove hompen en besmeer het met kruidenboter. Leg de stukken brood op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 5 min in de oven. Haal ze uit de oven en bestrooi elk stukje brood met een beetje geraspte kaas. Zet nog eens 3 min in de oven, tot de kaas gesmolten is, en dien op bij de flink hete soep.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.