KWB Centrum Vilvoorde

logo Vilvoorde

Bericht
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

    You have declined cookies. This decision can be reversed.

Roomsoepje van scampi's en chorizo

Ingrediënten voor 2 personen

  • 12 kleine scampi's
  • 40g chorizo
  • 1 1/2 tomaat
  • 7,5 cl lichte room
  • 1 koffielepel boter
  • 1 koffielepel bloem
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 1/2l visbouillon (1 blokje opgelost in 1/2l heet water)
  • 1/2 koffielepel basilicum
  • peper en zout naar smaak

Voorbereiding

  • Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal
  • Verwijder het velletje van de chorizo en snij de worst in schijfjes van een halve centimeter dik
  • Pel de tomaten, verwijder de pitten en snij ze in kleine blokjes
  • Meng de tomatenblokjes met de olijfolie en kruid met de helft van de basilicum, peper en zout

Bereiding

  • Smelt de boter in een kookpot en bak de chorizoschijfjes. Haal ze uit de pot.
  • Bak de scampi's in dezelfde kookpot en hjaal ook deze er uit.
  • Bestrooi het kookvocht met de bloem en voeg indien nodig extfa boter toe. Roer goed droog.
  • Overgiet met de visbouillon en breng aan de kook. Klop met een klopper tot het vocht lichtjes begint te binden. Kruid met basilicum, peper en zout.
  • Voeg de scampi's, de chorizo en de tomatenblokjes toe en warm alles op.
  • Roer de room door de soep.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.