KWB Centrum Vilvoorde

logo Vilvoorde

Bericht
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

    You have declined cookies. This decision can be reversed.

Pompoensoep 'tandoori' met kip en kokosmelk

Als het pompoenseizoen aanbreekt, dan mag deze oranje en stevig uit de kluiten gewassen vrucht niet op het menu ontbreken. Eén van de meest populaire breidingen met pompoen is soep. De milde smaak van pompoen laat zich ook heel goed combineren met enkele exotische smaken en stukjes kip.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 0,75l kippenbouillon
  • ½ soepkip
  • 1 kg pompoen (ongeschild)
  • 1.5 uien
  • ½ rode chilipeper (naar smaak)
  • 1 teentje look
  • 20 g gember (stukje knol)
  • 1 limoenblaadje (gedroogd of diepgevroren)
  • ½ stengel citroengras
  • enkele takjes koriander
  • 1.5 deciliters kokosmelk (ongezoet)
  • ½ el tandooripoeder (specerijenmix)
  • scheutje olijfolie (of wat boter)
  • zout

 Bereiding:

  1. Maak een ketel verse kippenbouillon. Bereid de smakelijke bouillon met een hele (soep)kip. Het recept voor een kippenbouillon vind je hier. Of, ontdooi en verwarm vooraf bereide kippenbouillon en pocheer daarin de nodige hoeveelheid kip.
  2. Pel de uien en snij ze in grove stukken.
  3. Pel de look en kneus de tenen. Snij ze eventueel grof.
    4. Verhit een stoofpot of soepketel op een matig vuur en giet er wat olijfolie in. (Wie liever wat boter gebruikt: ga uw gang.)
    5. Stoof de stukken ui in de hete olie. Voeg de knoflook toe en roer.
    6. Pel de gember en snij het stukje knol in stukjes. Raspen hoeft niet, want de soep wordt later gemixt. Stoof de gember mee.
    7. Snij de rode chilipeper overlangs door en verwijder de zaadjes. Snij het hele vruchtje in grove stukken. (Gebruik een hoeveelheid chilipeper naar smaak, in het geval je niet of juist zeer veel van een pikante bereiding houdt.)
    8. Kneus het citroengras, zodat de vezelige stengel zoveel mogelijk smaak afgeeft.
    9. Voeg de stengel citroengras, de limoenblaadjes en de stukken chilipeper toe. Zet het vuur wat zachter en laat alles nog enkele minuten rustig stoven.
    10. Snij het stuk pompoen los dat je nodig hebt, of gebruik een volledige kleine pompoen. Schil de vrucht voorzichtig en lepel de pitjes eruit.
    11. Snij het oranje vruchtvlees in dobbelstenen. Doe de stukjes pompoen in de stoofpot, roer en laat ze kort meestoven.
    12. Leg de (soep)kip opzij en laat ze wat afkoelen. Schenk de gezeefde kippenbouillon over de gestoofde pompoenblokjes.
    13. Voeg de tandoorikruiden toe en laat de soep een kwartier pruttelen, tot alle groenten zacht gekookt zijn.
    14. Pluk intussen al het vlees van de kip. Verdeel het in fijne pluksels.
    15. Denk eraan om de limoenblaadjes en het citroengras uit de soep te vissen, alvorens je de mixer aan het werk zet. Mix de pompoensoep glad met je staafmixer. Proef en voeg wat zout toe.
    16. Schenk er een scheut ongezoete kokosmelk bij en mix de soep nog kort.
    17. Strooi de pluksels kippenvlees in de warme soep.
    18. Snipper wat koriander fijn of verscheur de blaadjes.
    19. Serveer iedereen een deugddoende portie warme pompoensoep met kip en strooi er wat verse koriander overheen.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.