KWB Centrum Vilvoorde

logo Vilvoorde

Bericht
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

    You have declined cookies. This decision can be reversed.

Spruitjessoep met oude kaas

spruitjessoep2 personen - Bereidingstijd: minder dan 60 min.

Ingrediënten

  • 200 g spruiten (versmarkt of diepvries)
  • 1 stengels prei
  • 1 uien 50 g belegen kaas (blok)
  • ½ L groentebouillon (1 blokje opgelost in ½ L heet water)
  • 2 eetl. olijfolie
  • ¼ koffiel. tijm (gedroogd)
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding

  • Laat diepgevroren spruiten oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
  • Snij 2 ½ spruiten in dunne plakjes en de rest in grove stukken.
  • Snipper de uien fijn.
  • Snij de preistengels in grove stukken.
  • Rasp de oude kaas (u hebt 2 eetl. nodig).

Bereiding

  • Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en de stukken prei enkele min. glazig.
  • Voeg de grofgesneden spruiten en de tijm toe.
  • Overgiet met de groentebouillon en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
  • Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de spruitenplakjes op een hoog vuur mooi goudbruin.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Mix de soep en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

Afwerking

  • Verdeel over kommetjes of diepe borden en werk af met de geraspte kaas en de gebakken spruitjes.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.